...au spus rezidentii si administratia WestGate Business Park din Bucuresti, sustinuti de WWF Romania, in 20 Octombrie 2008 cand au initiat Campania “WestGate Won’t Waste''.
Vrem ca acest parc de birouri sa devina mai prietenos cu mediul inconjurator, mai eficient din prisma consumului de resurse si a reciclarii materialelor folosite frecvent in spatiile de birouri (curent electric, hartie etc.).
Credem ca promovarea unui management durabil va atrage beneficii pe termen lung pentru toate partile implicate in acest proces: companii, comunitate si natura.

Thursday, March 26, 2009

WNS LA "ROMANIA PRINDE RADACINI" (II)

Campania "Romania prinde radacini" a continuat în 22 martie 2009 cu plantari în localitatea Dabuleni, judetul Dolj. Voluntarii au plantat aproximativ 35. 000 de puieți de salcam într-o zona grav afectata de desertificare din sudul Olteniei, în urma defrisarilor masive din ultimii ani.

19 voluntari WNS, dintre care 7 angajati, s-au alaturat celor aproximativ 300 de voluntari MaiMultVerde pentru a planta pe o suprafata de aproape 9 hectare. Conform estimarilor, voluntarii MaiMultVerde au contribuit cu circa 9.000 de puieti la cifra totala de salcami plantati.

In ciuda faptului ca numarul ustensilelor a fost limitat, s-a reusit plantarea puietilor în 4-5 ore, iar la sfarsitul zilei, am mai cerut doua parcele in plus fata de cat le fusesera alocate.

"Romania prinde radacini" este o campanie Realitatea TV sustinuta de Petrom, cu sprijinul MaiMultVerde si in parteneriat cu RNP Romsilva, care are ca scop replantarea padurilor romanesti din zonele afectate de viiturile si inundatile din iulie 2008.

Plantarile continua vineri, 27 martie 2009, la iesirea din Iasi, spre localitatea Sculeni si vineri, 24 aprilie 2009, la Comanesti, jud. Bacau, iar inscrierile la voluntariat se fac prin intermediul Asociatiei MaiMultVerde. Campania se intinde pe o perioada de 5 ani, cu plantari succesive primavara si toamna.

Multumim Asociatiei MaiMultVerde!

Pozele vorbesc de la sine...

SAMBATA E ORA PAMANTULUI!

Ora Pamantului este o miscare globala de constietizare asupra problemelor climaterice existente in acest moment.

In fiecare an, in ultima sambata din martie, pentru o ora, sintem invitati sa stingem lumina, sa aratam ca ne pasa de Pamant. In aceasta ora consumul de energie scade si automat cantitatea de CO2 emisa in atmosfera.

Sprijinita de WWF, miscarea Earth Hour a inceput in 2007 cu participarea a 2 milioane de australieni. A continuat la nivel mondial in 2008 si isi propune ca in 2009 sa implice peste 1 miliar de oameni, ca un protest impotriva poluarii si dezvoltarii ce nu tine cont de natura, dar si pentru a avertiza, in mod simbolic, asupra efectului de sera, la care contribuie in primul rand dioxidul de carbon eliberat in atmosfera prin consumul de curent electric.

Anul acesta este primul an in care Romania se alatura oficial acestui eveniment. Orasele participante la campanie sunt Bucuresti, Timisoara, Iasi, Botosani, Tulcea, Brasov si Cluj. Luminile se vor stinge simultan incepand cu ora 20:30. In Capitala se vor stinge luminile la Palatul Parlamentului, la Ateneul Roman, la Muzeul National de Arta, la Cercul Militar si la Opera Romana, care a fost prima institutie care s-a alaturat proiectului si a oprit iluminatul exterior si o parte din luminile interioare.

In Piata Constitutiei, incepand cu ora 20.30, angajatii WNS sint alaturi de WWF de Earth Hour si vor forma un "60" urias cu lumanari in mana!

In aceeasi seara la Astroclubul Bucuresti vor putea fi observate anumite corpuri ceresti care, de obicei, nu pot fi reperate pe cer din cauza luminilor foarte puternice din Capitala. Printre orasele din Romania care au participat anul trecut la acest eveniment se numara Bucurestiul, Baia Mare, Clujul, Oradea, Sighetul Marmatiei, Sfantu Gheorghe si Timisoara.

Aceasta va fi singura sursa de lumina pe parcusul unei ore, timp in care trupa SISTEM va sustine un concert 100% unplugged. Nici un microfon, nici o boxa, nici un cablu si, mai ales, nici un reflector nu se vor afla pe scena.

Stinge lumina pe 28 Martie 2009!
Lasa Pamantul sa respire!

Masdar: primul oras complet ecologic!

Imagineaza-ti ca traiesti intr-un oras nepoluat, cu sisteme de transport si retele de metrou care functioneaza pe baza energiei generate de panourile solare, un oras pus in miscare de resursele naturale de care dispunem.
Planul unui astfel de proiect ambitios chiar exista, din anul 2006 - primul oras complet ecologic din lume se va numi Masdar City, este construit in Abu Dhabi si va fi gata in 2015.
Mega-orasul va gazdui 50.000 de locuitori, pe o suprafata de 6,5 kilometri patrati. Pentru Masdar, care inseamna „sursa” in limba araba, a fost alocat un buget de 22 de miliarde de dolari.
Din totalul investitiei, Masdar va contribui cu 4 miliarde de dolari la realizarea infrastructurii orasului, iar restul de 18 miliarde de dolari vor veni din investitii directe si din crearea unor instrumente financiare pentru atragerea capitalului necesar.
Unul dintre stimulentele esentiale pentru dezvoltarea Masdar City este finantarea pe baza de carbon. Emisiile de carbon reduse de oras vor fi transformate in fonduri in baza mecanismului de dezvoltare curata al Protocolului de la Kyoto.

Masdar va economisi echivalentul unei cantitati de petrol in valoare de peste 2 miliarde de dolari in urmatorii 25 de ani, valoare calculata pe baza preturilor actuale ale energiei. Orasul va fi alimentat cu apa calda obtinuta prin prelucrarea apei marii si va functiona doar cu energie solara, fiind exclusa posibilitatea emisiilor de gaze cu efect de sera.
De asemenea, Masdar City va crea peste 70.000 de locuri de munca, nu va avea nevoie de depozite de deseuri, iar necesarul de apa va fi redus la mai putin de jumatate. Mijloacele de transport in comun vor fi tramvaiele electrice.
Propunerile pentru transportul in oras includ si construirea taxiurilor electrice, fara sofer. Se pare ca acestea vor circula la 6 metri sub nivelul strazilor si vor putea atinge viteza de 25km/h. Masdar City este un proiect care inglobeaza toate tehnologiile inovatoare dezvoltate in ultimii ani in domeniul energiei regenerabile. Proiectul a aparut ca o necesitate, dar si ca modalitate de abordare responsabila a problemelor legate de cresterea populatiei.
Mai multe informatii despre Masdar City sunt disponibile pe site-ul oficial al proiectului.
SURSA: apropo.ro

BLOG PARTENER

Sa pastram Romania curata!