...au spus rezidentii si administratia WestGate Business Park din Bucuresti, sustinuti de WWF Romania, in 20 Octombrie 2008 cand au initiat Campania “WestGate Won’t Waste''.
Vrem ca acest parc de birouri sa devina mai prietenos cu mediul inconjurator, mai eficient din prisma consumului de resurse si a reciclarii materialelor folosite frecvent in spatiile de birouri (curent electric, hartie etc.).
Credem ca promovarea unui management durabil va atrage beneficii pe termen lung pentru toate partile implicate in acest proces: companii, comunitate si natura.

Friday, February 13, 2009

3 X R = RESPECT

Cei 3 R vin de la cele 3 cuvinte importante pentru mediu:

Reducere, Reutilizare, Reciclare.

1. Reducerea consumului este cel mai bun lucru putem sa-l facem pentru mediu, cea mai potrivita metoda de a-l proteja. Asta inseamna ca vom cumpara mai putine obiecte si vom arunca mai putine la gunoi. Consumul minim este cel mai prietenos comportament fata de mediu.

2. Refolosirea obiectelor pe care le avem deja este esentiala pentru a preveni producerea deseurilor. Refolosirea e mai buna decat reciclarea, deoarece nu presupune consum aditional de energie pentru procesarea obiectelor. In plus, anumite materiale nu pot fi reciclate

3. Reciclarea: daca nu am reusit sa consumam mai putin sau sa refolosim ce avem, trebuie macar sa reciclam. Daca reciclezi hartie, PET, metal si altele veiajuta nu doar mediul, dar si pe tine si pe ceilalti, mai ales familiile mai nevoiase care poate traiesc din asta. Nu uita ca poti sa si folosesti materiale reciclate!

De ce sint importanti cei 3 R?

Pentru ca ne ajuta sa minimizam impactul pe care-l avem in mediu, prevenind depozitarea deseurilor la gropile de gunoi. Minimizarea gunoiului pe care-l producem zi de zi reduce nevoia de materii prime (care vin din resurse naturale) si scade cantitatea de gaze si substante eliberate in atmosfera de-a lungul ciclului de viata al unui produs (de exemplu, prin extractia de materie-prima, distribuirea produsului, folosirea lui si indepartarea lui).

Redu! Reutilizeaza! Recicleaza!

Arata-ti Respectul fata de natura!

Masdar: primul oras complet ecologic!

Imagineaza-ti ca traiesti intr-un oras nepoluat, cu sisteme de transport si retele de metrou care functioneaza pe baza energiei generate de panourile solare, un oras pus in miscare de resursele naturale de care dispunem.
Planul unui astfel de proiect ambitios chiar exista, din anul 2006 - primul oras complet ecologic din lume se va numi Masdar City, este construit in Abu Dhabi si va fi gata in 2015.
Mega-orasul va gazdui 50.000 de locuitori, pe o suprafata de 6,5 kilometri patrati. Pentru Masdar, care inseamna „sursa” in limba araba, a fost alocat un buget de 22 de miliarde de dolari.
Din totalul investitiei, Masdar va contribui cu 4 miliarde de dolari la realizarea infrastructurii orasului, iar restul de 18 miliarde de dolari vor veni din investitii directe si din crearea unor instrumente financiare pentru atragerea capitalului necesar.
Unul dintre stimulentele esentiale pentru dezvoltarea Masdar City este finantarea pe baza de carbon. Emisiile de carbon reduse de oras vor fi transformate in fonduri in baza mecanismului de dezvoltare curata al Protocolului de la Kyoto.

Masdar va economisi echivalentul unei cantitati de petrol in valoare de peste 2 miliarde de dolari in urmatorii 25 de ani, valoare calculata pe baza preturilor actuale ale energiei. Orasul va fi alimentat cu apa calda obtinuta prin prelucrarea apei marii si va functiona doar cu energie solara, fiind exclusa posibilitatea emisiilor de gaze cu efect de sera.
De asemenea, Masdar City va crea peste 70.000 de locuri de munca, nu va avea nevoie de depozite de deseuri, iar necesarul de apa va fi redus la mai putin de jumatate. Mijloacele de transport in comun vor fi tramvaiele electrice.
Propunerile pentru transportul in oras includ si construirea taxiurilor electrice, fara sofer. Se pare ca acestea vor circula la 6 metri sub nivelul strazilor si vor putea atinge viteza de 25km/h. Masdar City este un proiect care inglobeaza toate tehnologiile inovatoare dezvoltate in ultimii ani in domeniul energiei regenerabile. Proiectul a aparut ca o necesitate, dar si ca modalitate de abordare responsabila a problemelor legate de cresterea populatiei.
Mai multe informatii despre Masdar City sunt disponibile pe site-ul oficial al proiectului.
SURSA: apropo.ro

BLOG PARTENER

Sa pastram Romania curata!