...au spus rezidentii si administratia WestGate Business Park din Bucuresti, sustinuti de WWF Romania, in 20 Octombrie 2008 cand au initiat Campania “WestGate Won’t Waste''.
Vrem ca acest parc de birouri sa devina mai prietenos cu mediul inconjurator, mai eficient din prisma consumului de resurse si a reciclarii materialelor folosite frecvent in spatiile de birouri (curent electric, hartie etc.).
Credem ca promovarea unui management durabil va atrage beneficii pe termen lung pentru toate partile implicate in acest proces: companii, comunitate si natura.

Thursday, April 2, 2009

WNS A VOTAT ORA PAMANTULUI!

Sambata trecuta, pe 28 martie 2009, la ora 20.30, Romania a sustinut oficial pentru prima data Ora Pamantului.

500 de voluntari WNS & WWF Romania au sarbatorit acest eveniment in Piata Constitutiei, creand un "60" urias cu lumanari in mana.

Marile cladiri din Bucuresti - Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Teatrul National si Hotelul Intercontinental - au stins luminile pentru o ora impreuna cu alte 5 orase din tara: Timisoara, Iasi, Brasov, Botosani si Tulcea.

Trupa “SISTEM” a sustinut un concert 100 % unplugged cu flacari si tobe. S-a discutat despre schimbarile climatice, incalzirea globala si, cu ajutorul telescoapelor puse la dispozitie de AstroClub Bucuresti, s-au putut observa corpuri ceresti nu se pot vedea cu ochiul liber.

Anul acesta, Ora Pamantului a fost transformata intr-o ora "campanie electorala" pentru pamant sau pentru incalzirea globala. Prin simplul gest de a inchide luminile pentru o ora, peste un miliard de oameni si mai mult de 1000 de orase au transmis un mesaj puternic despre nevoia de actiune impotriva schimbarilor climatice.

WWF va prezenta rezultatele acestei actiuni la Conferinta Internationala de la Copenhaga 2009 pentru modificarea Protocolului de la Kyoto pentru a dovedi ca impreuna putem sa actionam impotriva incalzirii globale.

Miscarea Earth Hour a inceput in orasul Sydney, Australia. Pe 31 martie 2007, 2,2 milioane de persoane si 2100 de companii din Sydney au stins luminile timp de o oră. In 2008, evenimentul a devenit unul global, antrenand 100 de milioane de oameni din 35 de tari. Embleme ale oraselor participante, precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma sau panoul Coca-Cola din Times Square, au ramas in intuneric, ca simboluri ale sperantei pentru o cauză din ce in ce mai importanta pentru omenire.

Earth Hour 2009 a reprezentat un apel global la actiune care se adreseaza fiecaruia dintre noi, fiecarei companii si fiecarei comunitati. Un apel la responsabilizare, initiativă si la solidaritate, toate menite sa construiasca un viitor sustenabil. Oameni din 64 tari au stins luminile si s-au unit intr-un mesaj unic despre viitorul Planetei, iar compania WNS este mandra ca a sustinut acest eveniment.

CALENDAR ACTIVITATI APRILIE 2009

  • In data de Sambata, 04 Aprilie, echipa Team Work organizeaza marea ecologizare a Gradinii Botanice. Pentru informatii si modalitati de inscriere, aruncati cu mail la mine sau: http://www.ecomagazin.ro/vino-la-curatenia-de-primavara-din-gradina-botanica/
  • Duminica, 05 Aprilie, se va continua sezonul de plantari, de aceasta data la Dragomiresti Vale (langa Bucuresti), impreuna cu MaimultVarde si Terra Ecologica. Organizatorii ne asigura transportul (plecarea e la 8 dimineata de la Ateneu), micul dejun (sandwich) si pranzul (masa calda).

Pentru cea de-a doua actiune, se poate pleca si individual, deoarece de la piata Gorjului pleaca microbuze (2 lei) care ne lasa la locul de plantat in 20- 30 min maximum.

ACTIVITATI APRILIE 2009

  • In data de Sambata, 04 Aprilie, echipa Team Work organizeaza marea ecologizare a Gradinii Botanice. Pentru informatii si modalitati de inscriere: http://www.ecomagazin.ro/vino-la-curatenia-de-primavara-din-gradina-botanica/
  • Duminica, 05 Aprilie, se va continua sezonul de plantari, de aceasta data la Dragomiresti Vale (langa Bucuresti), impreuna cu MaimultVarde si Terra Ecologica. Organizatorii vor asigura transportul (plecarea e la 8 dimineata de la Ateneu), micul dejun (sandwich) si pranzul (masa calda).

Pentru cea de-a doua actiune, se poate pleca si individual, deoarece de la piata Gorjului pleaca microbuze (2 lei) care ne lasa la locul de plantat in 20- 30 min maximum.

Masdar: primul oras complet ecologic!

Imagineaza-ti ca traiesti intr-un oras nepoluat, cu sisteme de transport si retele de metrou care functioneaza pe baza energiei generate de panourile solare, un oras pus in miscare de resursele naturale de care dispunem.
Planul unui astfel de proiect ambitios chiar exista, din anul 2006 - primul oras complet ecologic din lume se va numi Masdar City, este construit in Abu Dhabi si va fi gata in 2015.
Mega-orasul va gazdui 50.000 de locuitori, pe o suprafata de 6,5 kilometri patrati. Pentru Masdar, care inseamna „sursa” in limba araba, a fost alocat un buget de 22 de miliarde de dolari.
Din totalul investitiei, Masdar va contribui cu 4 miliarde de dolari la realizarea infrastructurii orasului, iar restul de 18 miliarde de dolari vor veni din investitii directe si din crearea unor instrumente financiare pentru atragerea capitalului necesar.
Unul dintre stimulentele esentiale pentru dezvoltarea Masdar City este finantarea pe baza de carbon. Emisiile de carbon reduse de oras vor fi transformate in fonduri in baza mecanismului de dezvoltare curata al Protocolului de la Kyoto.

Masdar va economisi echivalentul unei cantitati de petrol in valoare de peste 2 miliarde de dolari in urmatorii 25 de ani, valoare calculata pe baza preturilor actuale ale energiei. Orasul va fi alimentat cu apa calda obtinuta prin prelucrarea apei marii si va functiona doar cu energie solara, fiind exclusa posibilitatea emisiilor de gaze cu efect de sera.
De asemenea, Masdar City va crea peste 70.000 de locuri de munca, nu va avea nevoie de depozite de deseuri, iar necesarul de apa va fi redus la mai putin de jumatate. Mijloacele de transport in comun vor fi tramvaiele electrice.
Propunerile pentru transportul in oras includ si construirea taxiurilor electrice, fara sofer. Se pare ca acestea vor circula la 6 metri sub nivelul strazilor si vor putea atinge viteza de 25km/h. Masdar City este un proiect care inglobeaza toate tehnologiile inovatoare dezvoltate in ultimii ani in domeniul energiei regenerabile. Proiectul a aparut ca o necesitate, dar si ca modalitate de abordare responsabila a problemelor legate de cresterea populatiei.
Mai multe informatii despre Masdar City sunt disponibile pe site-ul oficial al proiectului.
SURSA: apropo.ro

BLOG PARTENER

Sa pastram Romania curata!