...au spus rezidentii si administratia WestGate Business Park din Bucuresti, sustinuti de WWF Romania, in 20 Octombrie 2008 cand au initiat Campania “WestGate Won’t Waste''.
Vrem ca acest parc de birouri sa devina mai prietenos cu mediul inconjurator, mai eficient din prisma consumului de resurse si a reciclarii materialelor folosite frecvent in spatiile de birouri (curent electric, hartie etc.).
Credem ca promovarea unui management durabil va atrage beneficii pe termen lung pentru toate partile implicate in acest proces: companii, comunitate si natura.

Thursday, March 12, 2009

VOLUNTARIAT WNS & TERRA ECOLOGICA

WNS Global Services (Romania) S.R.L. a participat alaturi de organizatia “Terra Ecologica”, care se ocupa de refacerea centurii verzi a orasului, in data de 6 martie 2009 la prima actiune de plantare in jurul Bucurestiului din acest an. Conditiile meteorologice favorabile au permis desfasurarea actiunii asa ca timp de opt ore, cinci voluntari, dintre care doi angajati WNS, au plantat pe un teren privat din comuna Dragomiresti Vale aproximativ 200 de puieti de stejari rosii si nuci negri. Arborii au fost procuraţi din surse financiare obtinute de Terra Ecologica pe care o vom spriji si in alte actiuni viitoare.

La scala internationala, WNS Global Services are deja o traditie si o cultura a protectiei mediului (http://www.wnsgs.com/community.php). Printre proiectele de acest gen, desfasurate atat extern cat si interiorul companiei, se numara si initiativa „Green Lean Sigma” care isi propune sa descopere, sa îmbunatateasca si sa implementeze proiectele ecologice ale angajatilor.

Avand in vedere ca una dintre valorile Companiei nostre vizeaza dezvoltarea durabila, implicandu-ne activ la scala internationala (http://www.wnsgs.com/community.php), de la inceputul anului 2008 de cand activam si in Romania am inceput sa incurajam actiuni de acest fel.

De exemplu, in data de 17 iulie 2008 am participat la o actiune punctula - ecologizarea malurilor raului Dambovita, în apropierea Bucurestiului, la Popesti-Leordeni. Actiunea a fost organizata de Administratia Nationala ‚,Apele Romane” (ANAR) şi Holcim (Romania), in parteneriat cu Organizaţia Nonguvernamentala ‚,Salvati Dunarea şi Delta!”, Primaria Sector 4 si Urban S.A. Timp de o ora si jumatate, 50 de voluntari, dintre care 9 angajati WNS, au colectat aproape o tona de deseuri menajere, PET-uri, ambalaje si materiale de constructii. Campania ‚,Sa pastram apele curate” consta în activitati de ecologizare pe malurile si luciul raurilor si lacurilor din Romania în toate bazinele hidrografice.

Si duminica, 15 martie 2009 aproximativ 12 angajati WNS Romania vor planta alaturi asociatia MaiMultVerde in cadrul campaniei de reimpadurire "Romania prinde radacini" la Suditi, jud. Ialomita. Speram ca in cativa ani sa ne bucuram de roade. Dar cel mai mult ne-ar placea sa responsabilizam si sa implicam cat mai multi oameni si impreuna sa facem aerul mai respirabil pentru noi si copiii nostri.

Deoarece in Bucuresti apar prea putine ocazii sa plantam, este nevoie sa derulam astfel de actiuni si in imprejurimile Capitalei. Desi legislatia interzice acest lucru, pe foarte multe spatii verzi publice se construieste cu "acte in regula". Fie centre comerciale, fie cladiri de birouri, fie cladiri de locuinte, fie parcari.

Masurile de voluntariat vor putea aduce o mai mare recunoastere a rolului utilizarii durabile a solului in domeniul adaptarii la efectele schimbarilor climatice.

Crearea increderii in aceasta abordare presupune ca regulile sa fie suficient de riguroase pentru a se asigura ca actiunile de voluntariat duc la reduceri clare, cuantificabile ale emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera cat si la alte avantaje legate de mediu. Insa, fara o reducere reala la scara larga a emisiilor de gaze cu efect de sera, astfel de masuri temporare de voluntariat nu pot duce la atenuarea efectelor schimbarilor climatice.

Alatura-te noua:

  • Alege sa plantezi un copac!
  • Alege sa reciclezi selectiv!
  • Alege sa oferi un exemplu pozitiv!
  • Alege sa te poti mandri ca traiesti intr-un oras cu multa verdeata si aer curat!
  • Alege sa fii cu picioarele pe pamant!

Inverzeste-ti coltul de Planeta!

POZE VOLUNTARIAT

Masdar: primul oras complet ecologic!

Imagineaza-ti ca traiesti intr-un oras nepoluat, cu sisteme de transport si retele de metrou care functioneaza pe baza energiei generate de panourile solare, un oras pus in miscare de resursele naturale de care dispunem.
Planul unui astfel de proiect ambitios chiar exista, din anul 2006 - primul oras complet ecologic din lume se va numi Masdar City, este construit in Abu Dhabi si va fi gata in 2015.
Mega-orasul va gazdui 50.000 de locuitori, pe o suprafata de 6,5 kilometri patrati. Pentru Masdar, care inseamna „sursa” in limba araba, a fost alocat un buget de 22 de miliarde de dolari.
Din totalul investitiei, Masdar va contribui cu 4 miliarde de dolari la realizarea infrastructurii orasului, iar restul de 18 miliarde de dolari vor veni din investitii directe si din crearea unor instrumente financiare pentru atragerea capitalului necesar.
Unul dintre stimulentele esentiale pentru dezvoltarea Masdar City este finantarea pe baza de carbon. Emisiile de carbon reduse de oras vor fi transformate in fonduri in baza mecanismului de dezvoltare curata al Protocolului de la Kyoto.

Masdar va economisi echivalentul unei cantitati de petrol in valoare de peste 2 miliarde de dolari in urmatorii 25 de ani, valoare calculata pe baza preturilor actuale ale energiei. Orasul va fi alimentat cu apa calda obtinuta prin prelucrarea apei marii si va functiona doar cu energie solara, fiind exclusa posibilitatea emisiilor de gaze cu efect de sera.
De asemenea, Masdar City va crea peste 70.000 de locuri de munca, nu va avea nevoie de depozite de deseuri, iar necesarul de apa va fi redus la mai putin de jumatate. Mijloacele de transport in comun vor fi tramvaiele electrice.
Propunerile pentru transportul in oras includ si construirea taxiurilor electrice, fara sofer. Se pare ca acestea vor circula la 6 metri sub nivelul strazilor si vor putea atinge viteza de 25km/h. Masdar City este un proiect care inglobeaza toate tehnologiile inovatoare dezvoltate in ultimii ani in domeniul energiei regenerabile. Proiectul a aparut ca o necesitate, dar si ca modalitate de abordare responsabila a problemelor legate de cresterea populatiei.
Mai multe informatii despre Masdar City sunt disponibile pe site-ul oficial al proiectului.
SURSA: apropo.ro

BLOG PARTENER

Sa pastram Romania curata!