...au spus rezidentii si administratia WestGate Business Park din Bucuresti, sustinuti de WWF Romania, in 20 Octombrie 2008 cand au initiat Campania “WestGate Won’t Waste''.
Vrem ca acest parc de birouri sa devina mai prietenos cu mediul inconjurator, mai eficient din prisma consumului de resurse si a reciclarii materialelor folosite frecvent in spatiile de birouri (curent electric, hartie etc.).
Credem ca promovarea unui management durabil va atrage beneficii pe termen lung pentru toate partile implicate in acest proces: companii, comunitate si natura.

Thursday, April 16, 2009

"CARAVANA CLIMEI" A POPOSIT IN WESTGATE PARK

Joi, 9 aprilie 2009, WWF si WNS Romania au adus "Caravana Climei” in WestGate Business Park din Bucuresti.
Prin aceasta campanie ne-am propus sa informam angajatii care isi desfasoara activitatea in acest parc de birouri cu privire la schimbarile climatice si optiunile pe care le au pentru a adapta un comportament prietenos cu mediul.
La standul special amenajat, peste 100 de rezidenti WestGate Park au discutat cu reprezentantii WWF si WNS Romania despre produse cu un consum de energie redus, energii alternative, tehnologiile hibrid etc. si le-au oferit materiale informative cu privire la incalzirea globala.
De asemenea, vizitatorii au putut testa echipamente demonstrative ca jucarii care functioneaza pe energie eoliana, bicicleta electrica sau masina hibrid Toyota Prius.

Infiintata in anul 1961, WWF este cea mai importanta organizatie internationala care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii in peste 100 de tari. Misiunea WWF la nivel global este sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura.

"Prin intermediul campaniei ,,Caravana Climei”, dorim sa le aratam oamenilor beneficiile pe care le presupune folosirea tehnologiilor si produselor cu consum redus de energie sau a celor care functioneaza cu energie alternativa. Totodata, incercam sa demonstram ca exista lucruri simple pe care le putem face pentru mediu si care, in plus, ne ajuta sa economisim si bani. De exemplu, schimbarea becurilor clasice cu cele economice nu reduce doar consumul de energie si emisiile de dioxid de carbon, ci si factura la curent. La fel, instalarea unor sisteme de incalzire pentru casa care presupun un consum redus de energie aduce în timp un beneficiu financiar. La evenimentul din West Gate Business Park am avut ocazia sa intram in contact cu un public tanar si entuziast, fiind placut surprinsi de interesul participantilor la Caravana Climei pentru protectia mediului si pentru metodele de economisire a energiei. Stim insa ca nu putem schimba comportamentul oamenilor doar cu un singur eveniment, de aceea ne dorim sa revenim in West Gate Business Park si sa intarim mesajele noastre cu privire la responsabilitatea si grija fata de mediu.” (Ioana Busila, WWF Marketing Officer)

Spamul dauneaza grav mediului!

  • Mesajele nesolicitate primite pe e-mail (spamurile) nu sunt numai enervante sau cauzeaza pierderi, ci contribuie si la deteriorarea mediului, se arata intr-un raport intocmit de compania de consultanta ICF International pentru compania producatoare de antivirusi McAfee.
  • "Pentru fiecare mesaj spam transmis, 0,3 grame de dioxid de carbon ajung in atmosfera”, a declarat directorul de cercetare pe securitate al McAfee, Dave Marcus. Cum se ajunge la asta? Anul trecut au fost transmise 60.000 de miliarde de mesaje nesolicitate, potrivit McAfee.
  • Acestea reprezinta, potrivit calculelor Microsoft, 97% din totalul mesajelor trimise prin intermediul e-mailului. Pentru transmiterea acestor mesaje, au fost necesari 33 de miliarde de kilowati, altfel spus, consumul mediu anual de energie electrica al 2,4 milioane de case.
  • Mai mult, emisiile de carbon implicate de producerea acestei cantitati de electricitate echivaleaza cu cele ale 3,1 milioane de masini, care consuma 2 miliarde de galoane de combustibil. Cel mai mare volum de mesaje nesolicitate primite de un utilizator se inregistreaza in Rusia, urmata de Brazilia si Turcia.
  • In Romania, peste 75% dintre mesajele electronice primite de un utilizator de e-mail sunt nesolicitate, potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Cele mai multe spamuri primite de romani sunt reclamela medicamente, iar multe dintre ele sunt insotite de diferite programe.
(SURSA: Evenimentul Zilei)

Masdar: primul oras complet ecologic!

Imagineaza-ti ca traiesti intr-un oras nepoluat, cu sisteme de transport si retele de metrou care functioneaza pe baza energiei generate de panourile solare, un oras pus in miscare de resursele naturale de care dispunem.
Planul unui astfel de proiect ambitios chiar exista, din anul 2006 - primul oras complet ecologic din lume se va numi Masdar City, este construit in Abu Dhabi si va fi gata in 2015.
Mega-orasul va gazdui 50.000 de locuitori, pe o suprafata de 6,5 kilometri patrati. Pentru Masdar, care inseamna „sursa” in limba araba, a fost alocat un buget de 22 de miliarde de dolari.
Din totalul investitiei, Masdar va contribui cu 4 miliarde de dolari la realizarea infrastructurii orasului, iar restul de 18 miliarde de dolari vor veni din investitii directe si din crearea unor instrumente financiare pentru atragerea capitalului necesar.
Unul dintre stimulentele esentiale pentru dezvoltarea Masdar City este finantarea pe baza de carbon. Emisiile de carbon reduse de oras vor fi transformate in fonduri in baza mecanismului de dezvoltare curata al Protocolului de la Kyoto.

Masdar va economisi echivalentul unei cantitati de petrol in valoare de peste 2 miliarde de dolari in urmatorii 25 de ani, valoare calculata pe baza preturilor actuale ale energiei. Orasul va fi alimentat cu apa calda obtinuta prin prelucrarea apei marii si va functiona doar cu energie solara, fiind exclusa posibilitatea emisiilor de gaze cu efect de sera.
De asemenea, Masdar City va crea peste 70.000 de locuri de munca, nu va avea nevoie de depozite de deseuri, iar necesarul de apa va fi redus la mai putin de jumatate. Mijloacele de transport in comun vor fi tramvaiele electrice.
Propunerile pentru transportul in oras includ si construirea taxiurilor electrice, fara sofer. Se pare ca acestea vor circula la 6 metri sub nivelul strazilor si vor putea atinge viteza de 25km/h. Masdar City este un proiect care inglobeaza toate tehnologiile inovatoare dezvoltate in ultimii ani in domeniul energiei regenerabile. Proiectul a aparut ca o necesitate, dar si ca modalitate de abordare responsabila a problemelor legate de cresterea populatiei.
Mai multe informatii despre Masdar City sunt disponibile pe site-ul oficial al proiectului.
SURSA: apropo.ro

BLOG PARTENER

Sa pastram Romania curata!