...au spus rezidentii si administratia WestGate Business Park din Bucuresti, sustinuti de WWF Romania, in 20 Octombrie 2008 cand au initiat Campania “WestGate Won’t Waste''.
Vrem ca acest parc de birouri sa devina mai prietenos cu mediul inconjurator, mai eficient din prisma consumului de resurse si a reciclarii materialelor folosite frecvent in spatiile de birouri (curent electric, hartie etc.).
Credem ca promovarea unui management durabil va atrage beneficii pe termen lung pentru toate partile implicate in acest proces: companii, comunitate si natura.
Vrem ca acest parc de birouri sa devina mai prietenos cu mediul inconjurator, mai eficient din prisma consumului de resurse si a reciclarii materialelor folosite frecvent in spatiile de birouri (curent electric, hartie etc.).
Credem ca promovarea unui management durabil va atrage beneficii pe termen lung pentru toate partile implicate in acest proces: companii, comunitate si natura.
Friday, February 27, 2009
CONDU "EFICIENT"!
10 sfaturi pentru a va ajuta sa conduceti mai eficient.
Modul in care conduceti nu este important doar pentru voi, familiile voastre si ceilalti, ci are influenta si asupra mediului inconjurator.
Asociatia Europeana a Companiilor Petroliere si Comisia Europeana ne pun la dispozitie sfaturi eficiente pentru conducerea masinii, care ne ajuta sa reducem consumul de carburant si sa ne facem un stil de viata mai curat si mai sigur.
De pilda, am aflat de aici http://www.savemorethanfuel.eu/download/Leaflet_Rumanian.pdf ca, daca utilizezi masina impreuna cu colegii in drum spre serviciu sau daca inchizi geamurile, mai ales la viteza mare, vei micsora consumul de carburant si emisiile de CO2 cu pana la 10%.
Si, daca vrei sa contribui cu 25% la reducerea aglomeratiei traficului si a consumului de carburant, macar o zi pe saptamana poti folosi mijloacele de transport in comun sau a bicicletei.
Speram ca aceste sfaturi va vor fi utile!
MARTISORUL "VERDE"
Primavara aceasta inverzim Martisorul!
Reper21 impreuna cu tineri artisti de la liceul Tonitza vor aduce in atentia publicului bucurestean, cu ocazia Martisorului, o serie de probleme si solutii ce vizeaza mediul si consumul responsabil.
Iata ce veti putea vedea: expozitie de martisoare inedite cu mesaje ecologice si sociale; expozitie de postere pe tema consumului responsabil; trei ateliere de creatie, in care vizitatorii isi vor putea confectiona propriile martisoare "verzi";
Pentru utilizatorii inscrisi pe site-ul http://www.reperverde.ro/, martisoarele realizate in cadrul atelierelor vor fi gratuite, iar pentru cei ce doresc sa dezbata subiecte “verzi” am lansat lista de discutii http://groups.yahoo.com/group/reperverde/.
Aceast proiect este finantat de Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, prin programul MATRA-KAP.Martisorul Verde este a doua campanie din cadrul programului Reperverde.
Prima a fost „Mos Craciun responsabil” si a avut loc intre 15-13 decembrie la ASE si Bursa de Marfuri Creative Bucuresti.
Obiectivul evenimentului a fost promovarea dezvoltarii durabile in viata cotidiana a tinerilor si, in particular, in alegerile pe care acestia le fac in calitate de consumatori. (SURSA: Green Report)
Subscribe to:
Posts (Atom)
Masdar: primul oras complet ecologic!
Imagineaza-ti ca traiesti intr-un oras nepoluat, cu sisteme de transport si retele de metrou care functioneaza pe baza energiei generate de panourile solare, un oras pus in miscare de resursele naturale de care dispunem.
Planul unui astfel de proiect ambitios chiar exista, din anul 2006 - primul oras complet ecologic din lume se va numi Masdar City, este construit in Abu Dhabi si va fi gata in 2015.
Mega-orasul va gazdui 50.000 de locuitori, pe o suprafata de 6,5 kilometri patrati. Pentru Masdar, care inseamna „sursa” in limba araba, a fost alocat un buget de 22 de miliarde de dolari.
Din totalul investitiei, Masdar va contribui cu 4 miliarde de dolari la realizarea infrastructurii orasului, iar restul de 18 miliarde de dolari vor veni din investitii directe si din crearea unor instrumente financiare pentru atragerea capitalului necesar.
Unul dintre stimulentele esentiale pentru dezvoltarea Masdar City este finantarea pe baza de carbon. Emisiile de carbon reduse de oras vor fi transformate in fonduri in baza mecanismului de dezvoltare curata al Protocolului de la Kyoto.
Masdar va economisi echivalentul unei cantitati de petrol in valoare de peste 2 miliarde de dolari in urmatorii 25 de ani, valoare calculata pe baza preturilor actuale ale energiei. Orasul va fi alimentat cu apa calda obtinuta prin prelucrarea apei marii si va functiona doar cu energie solara, fiind exclusa posibilitatea emisiilor de gaze cu efect de sera.
De asemenea, Masdar City va crea peste 70.000 de locuri de munca, nu va avea nevoie de depozite de deseuri, iar necesarul de apa va fi redus la mai putin de jumatate. Mijloacele de transport in comun vor fi tramvaiele electrice.
Propunerile pentru transportul in oras includ si construirea taxiurilor electrice, fara sofer. Se pare ca acestea vor circula la 6 metri sub nivelul strazilor si vor putea atinge viteza de 25km/h.
Masdar City este un proiect care inglobeaza toate tehnologiile inovatoare dezvoltate in ultimii ani in domeniul energiei regenerabile. Proiectul a aparut ca o necesitate, dar si ca modalitate de abordare responsabila a problemelor legate de cresterea populatiei.
Mai multe informatii despre Masdar City sunt disponibile pe site-ul oficial al proiectului.
SURSA: apropo.ro