Ora Pamantului este o miscare globala de constietizare asupra problemelor climaterice existente in acest moment.
In fiecare an, in ultima sambata din martie, pentru o ora, sintem invitati sa stingem lumina, sa aratam ca ne pasa de Pamant. In aceasta ora consumul de energie scade si automat cantitatea de CO2 emisa in atmosfera.
Sprijinita de WWF, miscarea Earth Hour a inceput in 2007 cu participarea a 2 milioane de australieni. A continuat la nivel mondial in 2008 si isi propune ca in 2009 sa implice peste 1 miliar de oameni, ca un protest impotriva poluarii si dezvoltarii ce nu tine cont de natura, dar si pentru a avertiza, in mod simbolic, asupra efectului de sera, la care contribuie in primul rand dioxidul de carbon eliberat in atmosfera prin consumul de curent electric.
Anul acesta este primul an in care Romania se alatura oficial acestui eveniment. Orasele participante la campanie sunt Bucuresti, Timisoara, Iasi, Botosani, Tulcea, Brasov si Cluj. Luminile se vor stinge simultan incepand cu ora 20:30. In Capitala se vor stinge luminile la Palatul Parlamentului, la Ateneul Roman, la Muzeul National de Arta, la Cercul Militar si la Opera Romana, care a fost prima institutie care s-a alaturat proiectului si a oprit iluminatul exterior si o parte din luminile interioare.
In Piata Constitutiei, incepand cu ora 20.30, angajatii WNS sint alaturi de WWF de Earth Hour si vor forma un "60" urias cu lumanari in mana!
In aceeasi seara la Astroclubul Bucuresti vor putea fi observate anumite corpuri ceresti care, de obicei, nu pot fi reperate pe cer din cauza luminilor foarte puternice din Capitala. Printre orasele din Romania care au participat anul trecut la acest eveniment se numara Bucurestiul, Baia Mare, Clujul, Oradea, Sighetul Marmatiei, Sfantu Gheorghe si Timisoara.
Aceasta va fi singura sursa de lumina pe parcusul unei ore, timp in care trupa SISTEM va sustine un concert 100% unplugged. Nici un microfon, nici o boxa, nici un cablu si, mai ales, nici un reflector nu se vor afla pe scena.
No comments:
Post a Comment